Lokmalık Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 2 patlıcan (iri)

İç Harcı için

  • 1 (iri) domates (patlıcanlara nazaran değişebilir)
  •  Bir küçük soğan
  • 2 ya da 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Lokmalık Patlıcan Tanımı Yapılışı

Patlıcanlar çok ince olmayacak halde uzun taraftan şerit formunda kesilir ve yağda kızartılır. Peçeteli bir tabağa koyulur ve üzeri bir kapakla kapatılır. Sonra farklı bir yerde iç harcını pişireceğiniz yere 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Koyulur. Yağ biraz kızdıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız soğanlar ek edilir. Bırak kızardıktan sonra küp küp doğradığınız domatesler ek edilir gerisinden sarımsak, tuz ve karabiber. Güzelce piştikten sonra kızarttığınız patlıcanların en geniş tarafına koyulur ve sarma üzere çok sıkı olmayacak formda sarılır. Sonra sizin uygun gördüğünüz tepsiye dizilir. 180°lik fırında 15-20 dakika kadar bir müddette pişirilir. Ve isteğe bağlı bir halde servis edilir. Şimdiden AFİYET OLSUN. ! ????