Lezzetli Kısır Tanımım İçin Materyaller

  • Yarım kg kısırlık bulgur (oranını yiyeceğiniz kadar ayarlayabilirsiniz)
  • Kıvırcık
  • Yeşil soğan
  • Dereotu
  • 2 adet salatalık
  • Nar ekşisi
  • Limon

Sosu için :

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • kuru nane
  • Pulbiber
  • Yenibahar

Lezzetli Kısır Tanımım Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bulgurumuzu derin bir kabın içine alıp sıcak suyla ıslatalım ve ağzını kapatıp bulgurun uygunca suyunu çekmesini sağlayalım. Bulgurlar suyunu çekerken bizde sebzelerimizi doğrayıp derin bir kabın içine alalım. Bu sürecimiz bittikten sonra yayvan bir tavanın içinde sosumuzu hazırlamak için, evvel soğanımızı küp küp doğrayıp yağımızla birlikte tavamızda uygunca kavuralım, üzerine rendelediğimiz sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğan ve sarımsak uygunca öldükten sonra üzerine domates ve biber salçamızı ekleyelim, salçalarımızı da uygunca pişirelim daha sonrasında ise sosumuzun üzerine baharatlarını da ekleyip 2-3 kez daha kavuralım ve sosumuzu suyunu güzelce çekmiş olan bulgurumuzun üzerine ekleyelim, uygunca birbirine yedirip karıştırdıktan sonra da doğradığımız zerzevatları içine ekleyip tekrar karıştıralım. Son olarak kısırımızın içine tuz nar ekşisi ve limon sosunu da ekleyelim. Parlaması için üzerinde birazcık yağ gezdirelim. İşte güzel kısırımız hazır. Yanında domates dilimleri ve dereotuyla bir arada afiyetle yiyebilirsiniz. Hoşçakalın :) :)