Lazanya Konut Üretimi Erişte Hamurundan Tanımı İçin Gereçler

  • Lazanya hamurları ( ben yazın konut eriştesi yaparken lazanya hamurlarını da hazırlamıştım )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (soğanlar kavrulsun yeter)
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • İsteğe nazaran baharatlar ( pulbiber, kekik, karabiber )
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için ;

  • Kaşar peynir rendesi

Lazanya Konut Üretimi Erişte Hamurundan Tanımı Yapılışı

Lazanya hamurları hafif canlı kalacak formda, makarna üzere haşlanır. Başka yandan soğanlar yemeklik olarak doğranır ve yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara kıymalar eklenir ve renk değişene kadar kavrulur. Baharatlar eklenir. 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Beşamel sos hazırlanır.
Tereyağı eritilerek un ile biraz kavrulur ve süt eklenir. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber eklenir.
Haşlanmış lazanya hamurları 1 sıra halinde fırın tepsisine dizilir, üzerine beşamel sos ve üzerine kıymalı harçtan konulur. Bu halde 3 kat hazırlıyoruz. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına koyarak yaklaşık 30-35 dk pişirilir. Fırından alınarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirler serpilir, eriyene kadar yaklaşık 10-15 dk daha fırına sürülür. Piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.