Kürdan Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yufka
  • 5-6 adet sosis

Kızartmak için;

  • Yağ

Kürdan Böreği Tanımı Yapılışı

öncelikle yufkamızı ikiye katlayalım ve gazoz kapağıyla keserek minik daireler elde edelim. Sosislerimizi de ince ince doğrayalım. Sonra kürdanlarımıza yufka sosis yufka sosis dizelim. Bol ve kızgın yağda kızartalım. Gördüğünüz üzere çok az gereçli ve pratik bir tanım. Ama en güç yani sabır isteyen basamak yufkayı kesme evresi :) ancak sonucu düşününce kusursuz bir lezzet elde edeceğiz. Hem tadıyla hem de sunumuyla.

Tarifle ilgili değerli noktalarımız öncelikle çok fazla doldurmayın kürdanı zira sosislerimiz ve yufkalarımız kürdandan taşabiliyorlar genleşerek. Birde fazla doldurmayın ki orta katlarda rahat kızarsınlar.