Kumpir İmali Tanımı İçin Gereçler

  • 2 en büyük uzunluk patates
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • İçi için: Sucuk-sosis-salam-mısır-rus salatası-zeytin-turşu
  • Soslar
  • Tuz
  • Karabiber

Kumpir İmali Tanımı Yapılışı

Meskende kumpir yapmayı çok seviyorum. Sık sık da yaparım, lezzetli olduğu için çok yeniyor. Tanımımı burda da paylaşmak istiyorum. Öncelikle pazardan en büyük uzunluk patatesi seçin. Pazarcılar onu genelde tezgaha koymazlar. Kumpir için derseniz tezgah altından çıkarıp veriyorlar. :) Patatesleri yıkayın. Fırına atın. Fırın telinin üzerine yağlı kağıt koyun, patatesleri de kağıdın üzerine yerleştirin. Yani fırın tepsisi olmadan direk fırın telinin üzerinde pişiyor. 220 derece fırında yaklaşık 1 saat 45 dk pişirin. Bıçak tereyağına batırılıyormuş üzere rahat giriyorsa pişmiş demektir. Pişen patatesi ortadan 2’ye aralayın. Tamamını kesmeyin yalnızca içine çatal girecek kadar ayrılsın kâfi. O aralıktan soktuğunuz çatalla patatesin heryerini sıyırın. Patates fotoğrafta ki üzere ortaya biriktikçe kendi kendine genişleyecek, açılacak. Ortada biriken patatesin içine 1 tatlı kaşığı tereyağ ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri koyup karıştırın. Uygunca yedirin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Kumpirimizin tabanı hazır. İçine dilediğiniz gereçleri ve sosları koyabilirsiniz. Ben sosis, sucuk ve mısır tercih ediyorum. Afiyet olsun.