Kozalak Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yufka
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak (büyükse 2 yeterli)

Kozalak Mantı Tanımı Yapılışı

Yufkaları sigara böreği yapar üzere üçgen formunda kesiyoruz. Kolay olması için pipet yardımıyla yuvarlıyoruz, yufkanın uçlarını ıslatıp yapıştırıyoruz.
Daha sonra kuru soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı koyup kavuruyoruz. Kavrulan kıymanın üzerine salça ve baharatları ekliyoruz. Biraz daha karıştırıp kapatıyoruz.Peşinden yufkalarımızı yağda kızartıyoruz.Onlar kızarırken yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırıyoruz.Yufkaları tabağa aldıktan sonra üzerine yoğurdu, onun üzerine de kıymayı ekliyoruz.Maydonozla süsleme de yapabiliriz.
Afiyet bal olsun.
Sevgiler Aynur’dan:)