Turşu nasıl kurulur?
Turşu nasıl kurulur?

Kış aylarına hazırlık yapmak için birçok farklı şekilde turşular kuruluyor. Fakat kurarken tadının ve görümünün de çok iyi olması gerekiyor. Turşu kurmak kolay olsa bile bazı püf noktaları bilmenizde mutlaka fayda vardır. İşte sizler için hazırlamış olduğum püf noktalar bu şekilde.

Turşu İçin Sebze Seçimi Püf Noktaları

Cam kavanozda turşu kurmanın faydaları nelerdir?
Cam kavanozda turşu kurmanın faydaları nelerdir?
  1. Öncelikle turşusunu kurmak için alacağınız sebze ve meyvelerin mutlaka taze, sert ve diri olması gerekiyor. Fakat dış görünüşümde herhangi bir yerinde azda olsa küflenmiş bir durum olmaması gerekiyor.
  2. Turşu için özellikle kaya tuzunun büyük olması ve kullanılması gereklidir.
  3. Güzel bir turşuların en önemli noktasından birsi tuz ayarının çok iyi şekilde ayarlamak gerekiyor. Çünkü tuz az olursa turşu yumuşak olacaktır ve içinde zararlı bakteri oluşturur. Tam tersini düşünürsek tuzu fazla olursa da tuzlu olacağı için tadı kötü olur. Turşu için nasıl tuz koymanız gerekiyor diye soracaksınız, kural olarak normalde 1lt.su=80 gram tuz şeklinde denklem kurabiliriz.

Turşu İçin Hazırlık Püf Noktaları

  1. Turşu için kullanılması gereken su, içme suyu olsun. Fakat öncesinde iyice kaynatın. Ardında soğuması için bekletip sonra kullanın.
  2. Sebze ve meyvelerinizi çok iyi yıkamalısınız. Bir doktor tavsiyesini sizlere aktarmak gerekirse sebze ve meyvelerinizi elma sirkesi içinde yarım saat bekletin sonra yıkayın.
  3. Yıkanan sebze ve meyvelere temiz bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırın, sebze ve meyveleriniz batırdığınız yerden turşu suyu girdiği için şişecektir.
  4. Turşu hazırlarken mutlaka cam kavanoz tercih ediniz.
  5. Turşunuz hemen olmasını isterseniz eğer kavanozun en alt yerine bir miktar nohut koyun. Bu işlem turşularınızın hemen olgunlaşmasını sağlar.
  6. Turşu kurduğunuz kavanozun içindeki sebze ve meyveleri dolu dolu yerleştirin. Ve boş kalan kısımlara da sarımsak ekleyin. Bu işlem turşunuza farklı bir tat verecektir.

Turşu İçin Son Aşama Püf Noktaları

Cam kavanozda turşu kurmak neden önemlidir?
Cam kavanozda turşu kurmak neden önemlidir?
  1. Turşunuza bir miktar defne yaprağı veya karabiber ekleyebilirsiniz. Bunları yapmanız turşunun tadını güzelleştirecektir.
  2. Turşunuzu kapatmadan önce üstüne kereviz yaprağı, asma yaprağı ya da maydanoz ile kapatın. Bu durum turşunuzun hava almasını engelleyecektir.
  3. Kavanozunuzun kapağını sımsıkı kapatın. Ardından serin ve güneş görmeyen yerde saklamaya dikkat edin. Kavanozunuzu her gün sallamak faydalı olacaktır. 1-2 hafta sonra turşunuz kullanıma hazır gelecektir.

Şimdiden afiyet olsun, umarız kış aylarında bu püf noktalarla beraber harika bir tat elde etmiş olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*