Kolay Sushi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 havuç
  • 1 salatalık
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi ve
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 adet konserve balık

Kolay Sushi Tanımı Yapılışı

Pirinci nişastası gidene kadar uygunca yıkıyoruz(suyu yeterlice berrak olacak şekilde) sonra pirincimizi suyuyla birlikte lapa olana kadar kaynatıyoruz. Kaynamasına yakın iki yemek kaşığı pirinç sirkesini de ek ediyoruz. Başka taraftan da tereyağını ocakta eritip susamı ek ederek yağda kavuruyoruz. Sürecimiz bittikten sonra bir adet fırın yağlı kağıdı sererek kavurduğumuz susamı yağlı kağıda yayıyoruz üzerine lapa pirinçimiz ek ettikten sonra düz olacak biçimde elimizle düzeltebiliriz. Pirinçin üst kısmına uzun kare biçiminde kestiğimiz havuç salatalık konserve balığı üzerine koyduktan sonra yuvarlak formda rulo yaparak yağlı kağıt içerisinde form veriyoruz. Ve artık sushilerimiz ikrama hazır.