Kolay Pizza Kabartma Tozuyla Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Sosu için:

  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık ketçap
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Yarım bardak sıcak su
  • Kekik
  • Fesleğen

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
  • 2 domates
  • 3, 4 biber
  • İsteğe bağlı sucuk, sosis, mantar v. S

Kolay Pizza Kabartma Tozuyla Tanımı Yapılışı

Tüm materyaller karıştırılır ve un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir(ele yapışmayacak), elde edilen hamur ortalama bir tepsi büyüklüğünde açılır. Şayet ince bir hamur istiyorsanız 2 tepsi çıkıyor bu hamurdan fakat yarım cm kalınlık da yeterliyse bir tepsi de yapabilirsiniz. Ben yağlı kağıt kullanıyorum. Yağlı kağıdı serip hamuru üstüne alıyoruz.
Sosu için salça, kekik, fesleğen yarım bardak sıcak suyla açılır yani eritilip sıvılaştırılır. Açılan hamur üzerine sos sürülür ve gereçler üzerine koyulur, kaşar peyniri en alta koyuyoruz zira öbür materyallerden çabuk pişer çabucak erir yanmaması için bu türlü yapıyoruz. 20 25 dakika 180 derece fırında denetimli olarak pişirilir.
Bilhassa sabah kahvaltıların da bile çarçabuk uygulayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tanım. Bu tanımda maya kullanmadığımız için mayalama müddeti yok ve benim üzere ağızda dağılan incecik bir hamur seviyorsanız ülkü bir tanım.
Afiyet olsun :)