Kolay Nefis Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 8 orta uzunluk patates
  • 1 konserve mantar
  • Yarım kaşık tereyağı
  • 2 bardak sut
  • 1 buçuk kaşık un
  • Kaşar peynir
  • Karabiber
  • Tuz

Kolay Nefis Graten Tanımı Yapılışı

8 orta uzunluk patatesi yuvarlak halde doğruyoruz, fazla kalın olmasın. Onları az tuzla kaynatıyoruz, çok fazla pişmesine gerek yok. Piştikten sonra yarısını borcama koyuyoruz üstüne mantarları ekliyoruz,en üste yeniden kalan patatesleri ek ediyoruz. Sos için de az tereyağını bir tavada eritiyoruz, unu ve iki bardak sütü karabiber ile karıştırıp patateslerin üstüne ekliyoruz. En üstede kaşar peyniri ekleyip 200 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. Sosu kaynayınca ve kaşarlar kızarınca fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz :)