Kokteyl Zeytin Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kutu çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 1 portakal kabuğu
  • 100-150 gram badem

Kokteyl Zeytin Tanımı Yapılışı

Portakalın kabuğu soyulur.Soyduğumuz kabukların altlarındaki beyaz zar çıkartılır acısı ondadır. Daha sonra sıcak suda kabuklar 5 dakika bekletilir. Aldığımız bademlerin de kabuklarının soyulması için küçük bir kapta üzerlerine sıcak su döküp bekletiyoruz.Kabukları daha rahat soyuluyor.Hatta bizatihi çıkıyor. Dilim dilim kestiğimiz portakal kabuklarını çok yumuşatmadan uzun uzun zeytinin içine girecek halde kesiyoruz. Bademlerimizin de kabuklarını soyarak hazırlıyoruz. Ben kaanlar markanın çekirdeksiz yeşil zeytinini kullandım .Yağılı soslu oluyor .Hazır bir formda. Zeytinlerin içine birer badem yerleştiriyoruz. Portakal kabuklarını uzun uzun kesmiştik ince ince onlarıda elimizde ikiye katlayıp çok bastırmadan zeytinlerimizin içini dolduruyoruz. Afiyet olsun.