Pratik ve lezzetli köfteli pilav tarifi
Pratik ve lezzetli köfteli pilav tarifi

Köfteli Pilav İçin Gerekli Malzemeler (2-4 Kişilik)

  • Pilav Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler
    • 1 Su Bardağı Pirinç
    • 1 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye Veya Tel Şehriye
    • 2 Su Bardağı Kaynamış Su
    • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
    • 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
    • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
    • 1 Küp Şeker
    • Yarım Limon Suyu
  • Köfte Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler;
    • 300 Gr Kıyma
    • 1 Adet Soğan
    • Ekmek İçi
    • 1 Tutam Maydanoz
    • 1 Çay Kaşığı Karabiber, Kimyon, Tuz
  • Sos Hazırlamak İçin Malzemeler;
    • 2 Domates,
    • 1 Kırmızı Biber
    • 4 Diş Sarımsak
    • 1-2 Çorba Kaşığı Su
    • Tuz, Karabiber
Leziz ve Doyurucu Köfteli Pilav
Leziz ve doyurucu köfteli pilav

Köftenin Hazırlanışı

Köftenizi hazırlarken geniş bir kap içerisinde köfteyi yoğurmanız sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır. Kıymanızı, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu bir kabın içine koyarak kıvam alana kadar yoğurunuz. Köftenizi yoğurduktan sonra bilye şeklinde köftelerinizi hazırlayınız. Ew’s marka tencere tava takımlarından birinde kızarttığınız köfteleri bir tabağa alınız.

Lezzetli köfteli pilavınızı EWs tencere tava takımlarında yapabilirsiniz
Lezzetli köfteli pilavınızı EWs tencere tava takımlarında yapabilirsiniz

Pilavın Hazırlanışı

Pilavınızı pişirmeden önce pirinçlerinizi ılık tuzlu suda yarım saat bekletiniz. Pirinçlerinizi süzgeçte süzdükten sonra, pilav tencerenizde yağınızı kızarttıktan sonra içerisine şehriyesini ekleyip pembeleşinceye kadar pişiriniz sonra süzdüğünüz pirinçlerinizi ekleyiniz. Pilavın tane tane ve parlak olmasını istiyorsanız suyunu eklemeden önce 1 küp şekeri ve yarım limon suyunu ilave edip pirinçlerinizi kavurun. Pirinçleri kavurduktan sonra suyu ekleyiniz 15-20 dakika kısık ateşte pişiriniz.

Önce köftelerinizi üzerine pilavınızı olacak şekilde pişen köfte ile pilavınızı bir kek kalıbına yerleştiriniz. Daha sonra pilavınızı bir servis tabağına  ters şekilde çeviriniz. Hazırlamış olduğunuz sosu dilerseniz tek tek yemek tabaklarına  servis ederken sosu üzerine dökebilirsiniz, dilerseniz de servis tabağında bütün pilavın üzerine hazırladığınız sosu dökebilirsiniz.

Sosun Hazırlanışı

Dilerseniz sosunuzu köfteleri pişirdiğiniz aynı tavada dilerseniz de daha küçük başka bir tavada hazırlayabilirsiniz. Sos için domateslerinizi küp şeklinde doğrayınız, domatesler kızardıktan sonra içerisine kırmızı biberi, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 1-2 çorba kaşığı suyu ekleyerek 5 dakika pişiriniz. Pilavınızı servis ederken sosunuzunda sıcak olmasını istiyorsanız pilavınızın pişmesine yakın sosunuzu hazırlayınız.

Afiyet olsun.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*