Köfteli Patates Sulusu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Köftesi için ;

  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 200 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, pul biber, karabiber ( 1 çay kaşığı )
  • 1 su bardağı un

Köfteli Patates Sulusu Tanımı Yapılışı

Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz. Soğan ve sarımsağı blendırdan geçiriyoruz ve bir kaba alıyoruz. Bulguru kıymayı, salçayı, galeta ununu ve baharatlarını da koyup karıştırıyoruz. Küçük misket halinde yuvarladığımız köfteleri una buluyoruz ve bir kenara koyuyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar pişiriyoruz. Salçamızıda koyup karıştırıyoruz bezelyeleri ve küp küp doğradığımız patatesleri de içine koyup iki dakika kadar karıştırıyoruz. Baharatlarını atıp tekrar karıştırıyoruz. üzerine sıcak su koyup ( patateslerin üzerinde bir parmak kalınlığında geçicek şekilde) kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra köftelerimizi içine koyuyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun ☺️