Kiremitte Mantar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket mantar
  • 1 tutam tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Kiremitte Mantar Tanımı Yapılışı

Mantarları birinci evvel yıkayıp sonra bıçak yardımıyla üzerindeki zar temizlenir ve sapları ayrılır.

Bu formda tüm mantarları hazırladıktan sonra tereyağ sürdüğümüz kiremit kabımıza mantarları diziyoruz.

Mantarlar piştikçe küçülecektir o yüzden kabınıza çokça mantar koyabilirsiniz.
Ben bir paket mantarı bir kiremite koydum.

Mantarların üzerine yavaşça tuz serptikten sonra 170°Clik evvelden ısıtılmış fırına atıyoruz.

Mantarlar kendi suyunu salacaktır. Suyunu güzelce çektikten sonra fırından alıp üzerine kaşarlarımızı döküp tekrar fırına gönderiyoruz.
Kaşarlar kızarmaya başladığında fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun ✌