Karpuz Ve Kavun Sorbe Tanımı İçin Gereçler

  • 1 dilim kavun
  • 1 dilim karpuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon

Karpuz Ve Kavun Sorbe Tanımı Yapılışı

İki başka kap alın. Birincisine kavun sorbe yapacağız. Kavun, 1 yemek kaşığı şeker ve yarım yemek kaşığı limonu blendırdan geçirin. Başka kaba da karpuz, 1 yemek kaşığı şeker ve yarım yemek kaşığı limonu koyun. Blendırdan geçirin. İki kabı da buzluğa koyun. Burada emel kristalleşmesini sağlamak. Her saat başı çatalla karıştırın. 6 saat sonra kristalleşmiş olacaklar. Kristalleşmiş formuyla de kuplarınıza koyabilirsiniz ya da dondurma kaşıklarıyla alıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.