Karnabahar Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet karnabahar
  • 1/2 (yarım) kg süt
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş )
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

Karnabaharı tuzlu ve limonlu suda haşlayıp pişirdikten sonra suyunu süzün.Beşamel sos için yağı eritip unu ek edin.Karıştırmaya orta vermeden sütü tuzu ve karabiber ekleyin.Kaynayınca ocaktan alın.Beşamel sos ılıyınca içine yumurta kırın ve karıştırın.Dikdörtgen tepsiyi (borcam) yağlayın karnabaharı dizin.Üzerine beşamel sosu ılık olarak dökün.Üzerine kaşar peyniri serpin ve kızarıncaya kadar fırında pişirin.Afiyet olsun.