Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 yarım margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 bardak şeker
  • vanilya

karamel sos için

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

üzeri için

  • hindistan cevizi

Karamelli Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı

Yarım margarini unla kavuralım sonra sütünü şekerini güzelce karıştırarak kıvamı ağırlaşıncaya kadar pişirelim en son ocaktan alıp vanilyayla tekrar karıştaralım tepsiye döküp soğumasını bekleyelim bu ortada tavayı tekrar ocağa alalım şekeri eriyenceye dek kavuralım sonra bir çay bardağı suyu ekleyip tekrar kaynatalım yarım çay bardağı suya nisaştayı ekleyip düzgünce karıştırıp karamel sosa ekleyelim kıvamı olunca tavuk göğsünün üzerine yayalım hindistan cevizini de serptikten sonra dolapta 2 saat bekletelim afiyet olsun