Karalahana Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1  demet karalahana

İçi için;

  • 1, 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kasisi salça
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı su

Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı

Karalahanayı tek tek güzelce yıkayın kaynamış suya koyup haşlayın .Çabuk haşlandığı için çabucak çevirip alabilirsiniz .Tüm lahanayı haşladıktan sonra süzgece alın. İçini hazırlayın .Soğanı kavurun .Salçayı ekleyin .Kavurun .İnce bulguru tuzunu ekleyin .Karıştırın .Suyunu döküp ocağı kapatın .Demlensin lahanaların saplarını ayırın .Ama atmayın en üste dizmek için. Lahanayı açın iç harcını koyun ve kenarlarından kapatarak sigara üzere sarın tencereye dizin üstü bata su koyun isteğe nazaran biraz sıvı yağ gezdirin .Orta ateşte kaynayınca kısık ateşte 10 -15 dk pişirin.