Kapya Biber Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 5 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi
  • Biraz beyaz peynir
  • Bağlamak için yeşil soğan sapı
  • Zeytinyağ

Kapya Biber Sarma Tanımı Yapılışı

Biberleri 10- 15 dk migrodalganın közleme ayarında közlüyoruz yada fırında bir poşetin içine alıp ağzını bağlıyoruz,yarım saat sonra açıp soyuyoruz ortadan ayırıp çekirdekeri çıkarıp yıkıyoruz, başka yanda da peyniri çatal yardımıyla ezip cevizi ekliyoruz, sarma sarar üzere peyniri biberin içine koyup sarıyoruz, yeşil soğan saplarının üzerine kaynar su döküyoruz, bir kabın içine 5 saniye kadar bekletip alıyoruz yumuşayan soğanlarla biberleri sarıp süslüyoruz üzerine yağını gezdiriyoruz.