Kamp Ateşi Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yaş yufka
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çorba kasesi dana kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 2 diş sarımsak(yoğurt için)
  • Nane, maydanoz, dere otu)
  • İsteğinize nazaran çeşitli baharatlar(kıymalı harcın içine)

Kamp Ateşi Tanımı Yapılışı

Öncelikle yufkayı 2 ye katlayıp kesin iki parçayı üst üste koyup ortadan bir daha kesin bu modülleri da üst üste koyup üç modüle daha bölün(fotoğrafta görüldüğü gibi) ben 1 adet yufkadan 24 adet çıkarttım.
İnce ince elde etmiş olduğunuz yufkaları içine bir şey koymadan pipetle sıkıca satın satın çıkartın yufkalarınız bitinceye kadar bu sürece devam edin. Ve bir kenarda bekletin.
Gelelim kıymalı harca soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp yağda kızartalım akabinde 1 kase kıymayı da ek edip güzelce parçalaya parçalaya tekrar kızartalım çiğ kokusu gidinceye kadar kızaran kıymaya domatesleri Küp Küp doğrayıp ek edelim. Tuzlayıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım o pişerken salçamızı ılık suyla biraz sulandırıp onuda kıymaya ek edelim baharat olarak ben kırmızı biber ve nane kullandım. Kıymalı harcımız hazır kapağını kapatıp bırakalım. Akabinde çokça yağda sarmış olduğumuz yufkaları kızartalım. Bu ortada yoğurda sarımsakları rende yapıp onuda hazır hale getirelim. Yufkalar pişince görseldeki üzere dizip evvel yoğurdu akabinde kıymayı üzerine dökelim. Ortasına da minik keyifli dere otumuzu da dikip sonlandıralım çıtır çıtır bir lezzet afiyet olsunn ????????????