Kabaklı Havuç Tarator Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet büyük kabak
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 kaşık yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Üzeri için nane

Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Yapılışı

Kabak ve havuçlar rendelenir. Tencereye alınan kabak ve havucun üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Başka bir kasede 4 kaşık yoğurt ve rendelenmiş sarımsak sosu hazırlanır ve ılınınca kavurduğumuz havuç ve kabak ile harmanlanır. Soğuk servis yapılır.
Ramazan boyunca et ve tavuk yemeklerinizin yanında alternatif olarak hazırlayacağınız bir tanım. Afiyet olsun.