Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2, 5 çay bardağı un
  • Tuz, karabiber, pul biber

Kabak Mücver Tanımı Yapılışı

Rendeleyip yıkayıp suyunu sıktığımız kabakların içerisine tüm gereçleri karıştırıyoruz. Yumuşak bir kıvam alan karışımı evvelce hafif yağlayıp kızdırdığımız yapışmaz tavamıza kaşık yardımı ile yerleştirip altını üstünü kızartıyoruz. Havlu kağıt sevdiğimiz tabağımıza alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz.İsteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir.
Afiyet olsun :)