Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Her damağa hitap eden, isterseniz kahvaltıda, isterseniz çay saatlerinde, isterseniz de akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz sıcak ya da soğuk olması farketmeyen muhteşem bir tat kabak mücveri. Kabak sevmeyenlerin bile asla hayır diyemediği kabak mücveri aynı zamanda cezbeden görünüşü ile çocuklar için de sağlıklı bir lezzet. İçindeki sağlıklı malzemeler bir yana kabak mücveri aynı zamanda bir vejeteryan yemektir. Eğer vejeteryansanız ve tarif arıyorsanız doğru adrestesiniz. Birazdan tarifini alacağınız orta büyüklükteki bir adet kabak mücveri sadece 145 kaloridir.

Kısacası kabak mücver için hem gözümüze hem de midemize hitap ediyor desek herhalde abartmış olmayız. Peki bu güzel lezzeti nasıl yaparız, yaparken nelere dikkat etmeliyiz, püf noktaları nelerdir, gelin hep beraber göz atalım.

Kabak Mücver Tarifi
Kabak Mücver Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı un
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İşte bu kadar kolay bulabileceğiniz malzemelerle muhteşem bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. İlk olarak güzelce yıkadığınız kabakları soyarak işe başlayabilirsiniz. Soyduğunuz kabakları rendenin iri kısmını kullanarak rendeleyiniz. Yıkadığınız maydanoz yeşil soğan ve dereotunu da ayrı bir yerde ince ince doğrayınız.

Önünüze derince bir kap alınız. Bu kabın içine yumurtları ve unu ekleyerek ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpınız. Kıvam aldıktan sonra içine cam kavanoz baharatlıklarda muhafaza ettiğiniz  baharatları, rendelediğiniz kabakları, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı ekleyiniz. İşte şimdi mücver harcınız hazır.

Yemek Yaparken Kullanabileceğiniz Dekoratif Ews Baharatlık
Yemek Yaparken Kullanabileceğiniz Dekoratif Ews Baharatlık

Nasıl Pişirilmeli?

Pişirme adımında tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyiniz ve yağın kızmasını bekleyiniz. Kızgın yağa kabak harcından bir kaşık olacak şekilde dökünüz. Mücverin her iki yüzü güzelce kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa koyarak servise hazır hale getirebilirsiniz. İster soğuk ister sıcak günün her anında servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabak mücveri yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken rendelenmiş kabakların suyunun sıkılmasıdır. Harca rendelediğiniz kabakları eklemeden suyunu sıkmayı ihmal etmemelisiniz.
  • İkinci püf nokta ise un ve yumurtanın pürüzsüz bir kıvam almasıdır. Çırparken mutlaka buna dikkat etmelisiniz.
  • Son olarak ise belki de en önemli püf nokta kullandığınız tavanın kalitesidir. Kabak mücverini yaparken tavanın yapışmaz tava olduğundan emin olmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*