Jambonlu Steak Burger Tanımı İçin Materyaller

  • 4 kesim antrikot
  • 4 modül hamburger ekmeği (fırınlarda satılanları tercih ediyorum)
  • 4 dilim çedar yada edam peyniri
  • 4 adet yumurta
  • 4 dilim dana jambon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Barbekü sos
  • Sıvı yağ

Jambonlu Steak Burger Tanımı Yapılışı

Evvel ekmekleri hazırlayın. Ortadan ikiye kesilmiş biçimde tabaklara koyun. Etlerin her iki tarafını bir tutam tuz ve karabiber ile bulayın. Döküm yada yapışmaz tavayı ısınması için ocağa koyun ve tava ısınmadan yağı koymayın. Elinize sıcaklığı vurduğu anda yağı koyabilirsiniz. Çabucak akabinde etleri çift taraflı 3-4 dakika kadar kızartın. Etleri kenara alıp, birebir yağa ekmekleri koyarak bir dakika kadar etin kokusunu almasını sağlayın. Sıra yumurtalarda :) Yumurtaları da yeniden birebir tavada (yağ azaldıysa eklemek mümkün) pişirin fakat her birinin farklı formda çıkarılabilecek formda pişmesi birbirine karışmaması gerekli. Dikkat ! Sarıları bozmayın, böylelikle yerken yumuşaklığı başka bir lezzet veriyor ;) Etleri ekmeklerin ortasına koyun, sırasıyla üstüne yumurtayı, dilim peyniri ve jambonu ekleyin. En üste gelecek formda barbekü sosuyla lezzetlendirin ve ekmeğin başka kesimiyle üstünü kapatın. Yeşil salatayla servis edin. Afiyet bal şeker olsun!