Ispanaklı Krep Bohçası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo haşlanmış ıspanak
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Krep için:

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Tuz

Ispanaklı Krep Bohçası Tanımı Yapılışı

Soğanlar yemeklik doğranır, yağ ile tencerede kavrulur. Kavrulan soğanlara ıspanaklar eklenir. Altı kısık 10- 15 dakika kavrulur. Tuzu ve pul biberi ek edilip altı kapatılır. Soğumaya bırakılır. Krep gereçleri çırpılır. Yapışmayan bir tavanın tabanı yavaşça yağlanır. Ocağa alınır. Tava düzgünce ısındıktan sonra bir kepçe krep hamuru tavanın tabanını kaplayacak formda yayılır. İki tarafı da çevrilerek pişirilir. Bu süreç hamur bitene dek tekrarlanır. Bu ölçülerle, orta boyutta 8 tane krep çıkıyor. Kreplerden biri düzgünce açılır. Dolu iki yemek kaşığı ıspanaklı içten, krepin ortasına konur. Karşılıklı iki kenarı birleştirilir. Öteki iki kenar da mantı katlar üzere katlanarak kürdanla tutturulur. (Aşağıdaki kolajda detaylı olarak görebilirsiniz. ) Krepin kulak kısımları da kürdana saplanır. Tıpkı süreç başka krepler için de uygulanır. Afiyet olsun.