İsotlu Nar Ekşili Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • Kısırlık bulgur ( kişi başı bir çay bardağı)
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • Bir tutam yeşil soğan
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Bir yemek kaşığı isot
  • Acı biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Limon

İsotlu Nar Ekşili Kısır Tanımı Yapılışı

Evvel bulgurumuzu ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp dinlendiriyoruz (sıcak suyla) Sonra salçasını, baharatını ekliyoruz. Yeşilliklerini ince ince doğrayıp ekşilerini ilave ediyoruz. Yaklaşık 7 dakika tüm gereçlerini harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.