İslim Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane domates
  • Sıvı yağ

İslim Kebabı Tanımı Yapılışı

Patlıcanları alaca soyuyoruz ve suda bekletiyoruz. Karası çıkınca sudan alıyoruz.Boydan ince ince kesiyoruz. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz ve tekrar havlu kağıdın üstüne koyuyoruz. Bu ortada iç malzemeyi hazırlayalım; soğanları doğruyoruz ve az yağda kavuruyoruz. Sonra biberleri salçayı kıymayı ve en son domatesleri ekliyoruz .Domatesler ölünce altını kapatıyoruz. Patlıcanlar kızardıktan sonra iki tane dilim patlıcanı alıyoruz ve artı formunda koyuyoruz.İçine hazırladığımız içten koyup katlıyoruz.Açılmaması için kürdan saplıyoruz .Tüm patlıcanlara tıpkı süreci yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz .Üzerlerine birer dilim domates ve biber batırıyoruz. En son olarak salçayı sulandırıp tepsiye döküyoruz ve fırına veriyoruz. Tuzunu damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Afiyet Olsunn.