İmam Bayıldı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patlıcan
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kadar Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz

İmam Bayıldı Tanımı Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayın.sarımsakların yarısını rendeleyin .Diğerleri bütün kalsın biberleri doğrayın.Patlıcanları alaca soyup küp küp kesin.Domatesleri rendeleyin.Önce soğanları sonra sarımsak ve biberleri daha sonra da patlıcanları bir kaç dk ortayla sırayla kavurun. Kavrulan tüm sebzelerin üstüne domatesleri atın bir iki karıştırdıktan sonra baharatları tuzu ve 1 çay bardağına yakın suyu koyup Tencerenin kapağını kapatın. Patlıcanları piştiğinde yemeğiniz hazırdır. İster yemek ister soğuk salata halinde ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.