İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller

Dışı için;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 orta uzunluk haşlanmış patates
  • 5 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • pulbiber
  • isot
  • karabiber

İç harcı için;

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 500 gr kıyma
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

İçli Köfte Tanımı Yapılışı

İç harcımızı hazırlıyoruz. Soğanı yağ ile kavuruyoruz, sonra kıyma koyuyoruz en son cevizimizi ve baharatlarımızı koyuyoruz. İç harcımız tamamlandıktan sonra buzdolabına koyalım  (İçini daha rahat ve topak formda koyabilmemiz için) Bulgurumuzu yarım su bardağı sıcak su ile ıslıyoruz. Ve içine 2 yumurta kırıp yoğuralım daha sonra tepeleme unu, haşlanmış patatesi içine atıp form verme kıvamına gelene kadar yoğuralım. Daha sonra baharatlarını atıp tekrar yoğuralım. Hal vermek asıl en sıkıntı olanıdır :) o yüzden biçim vermeden evvel bir kaseye su koyalım daha rahat biçim verilebilsin. Yuvarlak yahut oval hal verebilirsin sizin isteğinize kalmış. En sonda da kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyetler ola :)