Hem Sağlıklı Hem Leziz Sebze Suyu Tarifleri
Hem Sağlıklı Hem Leziz Sebze Suyu Tarifleri

Yemek sanattır. Doğru lezzetlerin buluşması ile harikalar yaratabilirsiniz. Kültürümüzde et ve tavuk suyu ile yapılan pilavlar, çorbalar çok tercih ediliyor. Bunun yanı sıra çeşitli aromalardaki sebzelerin birleştirilmesinden oluşan sebze sularının da önemi yadsınamaz.

Neden Sebze Suyu?

Evinizde az sayıda kalmış sebzeleri değerlendirme fırsatı, sebze sevmeyen çocuklarınızın bu vitaminlerden mahrum kalmaması için alternatif bir yöntem ya da sebzelerin verdiği aromaları yemeklerinizde kullanma fırsatı… Nedeni her ne olursa olsun sebze suyu yapmak için pek çok neden mevcut.

Sebze Suyunun Faydaları
Sebze Suyunun Faydaları

Peki bu güzel sebze suyunu nasıl hazırlayacaksınız?

Sebze Suyunu Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler

Mevsimlerden kış ve evinizde pırasa var; hemen değerlendirmelisiniz. Eğer yoksa yerine soğan kullanabilirsiniz.

2 adet havuç sebze suyunun olmazsa olmazı!

Kereviz hoş aroması ile sebze suyunun temel malzemelerinden biridir. Miktarı size kalmış ama biz 3 kerevizin yaprağını kullandık.

Diğer malzemeler sizin tercihinize kalmış; maydanoz, taze kekik, sarımsak, karabiber… Ya da evinizde bulunan ve sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Bu tarifi zevkinize göre şekillendirmek sizin elinizde.

Tüm sebzeleri gelişi güzel doğrayıp tencereye alın. Düdüklü tencere ya da normal tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencere, aromaların daha belirgin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Yarım saatlik bir süre sebze suyu hazırlamak için yeterlidir.

Eğer normal tencere kullanacaksanız bu süre bir saati bulacaktır.

Hazırlanan karışımı soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzün.

Hazırladığınız Sebze Suyunu Nasıl Muhafaza Etmelisiniz?

Yaptığınız yemeklere lezzet ve şifa katacak sebze suyunuz hazır. Buz dolabında 3 gün kadar bekletebilir ya da sebze suyunu uygun kaplarda buzlukta daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Sebze Suyu Hangi Yemeklerin Yapımında Kullanılır?

Pilavdan makarnaya hatta et yemeklerine kadar pek çok lezzetin tadını arttırmakta bu suyu kullanabilirsiniz.

Çocuklarınız için yaptığınız çorbalarda doğal vitamininiz olacaktır.

Yemeklerin Yapımında Kullanılan Sebze Suları Nelerdir?
Yemeklerin Yapımında Kullanılan Sebze Suları Nelerdir?

Çeşitli sosların yapımında lezzetin gizli sırrı, size özgü bir dokunuş olarak çok beğenilecektir.

Profesyonel mutfaklarda pek çok yemeğin ve sosun ana malzemelerinden biri et, tavuk, balık veya sebze kullanılarak hazırlanan sulardır. Bu sular aromaları ile yemeğin lezzetini arttırırken, bünyelerinde barındırdıkları vitaminler ile yemeği sağlıklı kılarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*