Değerli arkadaşlar bugün sizler ile çok lezzetli bir kek tarifi paylaşacağım. Bu nefis keki beş çayın yanına misafirlerinizi ikram edebilirsiniz. Bu kekin pişirilmesi çok kolaydır. Genelde çocukların beğenerek yedi tariflerden dir. Havuçlu tarçınlı kek tarifimizin için gereken malzemeleri şimdi sizler ile paylaşacağım.

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

İlk önce derin bir kapta yumurta ile şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpılıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı eklenerek tekrar çırpmaya devam ederiz. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek malzemelerin içinde eklenir, kıvamına göre un miktarını ayarlayın. Daha sonra tüm malzemeyi bir kez daha mikser ile karıştırılıp ve içerisine havuç, ceviz (isteğe bağlı)  ve tarçın ilave ederiz ve el çırpıcısı ve ya tahta bir kaşıkla yardımıyla son kez bütün malzemeyi karıştırılıyoruz. Kullanıcak kek kabıyağlandıktan sonra karışımı kabın içinde döküyoruz. Daha sonra 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz güzelce kabarsın. Daha sonra üzerine çikolata sos ve fındık ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun