Gratin Tanımı İçin Gereçler

  • 4-5 adet patates
  • Un
  • Sut
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Tereyağ

Gratin Tanımı Yapılışı

Patatesler soyulur yıkanır .Halka halka doğranır.Sıvı yağ ve az kırmızı biber karıştırılır ve borcama yayılır.Biraz su ek edilir.Borcamın kenarından ve üzerine beşamel sos dökülür.Yayılır ( beşamel : tereyağ tencerede eritilir.Un eklenir ve kavrulur .Kavrulduktan sonra süt ek edilir ve daima karıştırılır. Katılaştıktan sonra tuz kara biber eklenir ateşten alınır) beşamel sosun üzerine de kaşar peynir yayılır 180 derecelik fırında üstü nar üzere kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.