Göbekli Cezerye Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg havuç
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti
  • 2 yemek kaşığı çikolata sosu

Göbekli Cezerye Tanımı Yapılışı

Havuçları rendenin ince yeriyle rendeliyoruz. Üzerine şekeri ekleyip ocağa alıyoruz. Havuçlar suyunu bırakıp kadar pişiriyoruz. Yumuşayan havuçların içine rondo dan geçirilmiş bisküvileri ekleyip yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde modül alıp yuvarlayıp hindistan cevizine batırıyoruz. Ortasına parmakla göbek açıp içine çikolata sosu yada krem şantiyi koyup servis yapıyoruz.