Gazinatep Meşhur Nohut Dürümü Tanımı İçin Gereçler

Nohutlu harç İçin:

  •  500 gram haşlanmış nohut
  •  1 yemek kaşığı biber salçası
  •  1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  •  3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  Pul biber, karabiber, kimyon, tuz

Salatası İçin:

  •  2-3 domates
  •  1 adet kıvırcığın yarısı
  •  1 kırmızı soğan
  •  Yağ, sirke, limon ve tuz

Sarmak İçin:

  •  İnce Lavaş ya tortilla ekmeği ya da sıcak tırnak pide

Gazinatep Meşhur Nohut Dürümü Tanımı Yapılışı

Sevdiğim memleketim Antep.
Bugün mutfağım her gün ki üzere yeniden Antep koktu. Antep li olanlar bilir nohut dürümü meşhurdur. Sabahları kahvaltıya gidip yiyen birçok hemşerimiz bile vardır. Ne kadar meşhur yerimiz kadar düzgün yapamasakta hasret gidermek için konutta yapmaya çalışmış bulunmaktayım.

  1. Haşlanmış nohutlarımızı blender yardımı yada patates ezeceği ile büsbütün bulamaç olmayacak hafif taneleri kalacak formda ezilir.
  2. Tavada yağ ısıtılıp, biber ve domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Salçalara ezilmiş nohut ve istenilen baharatlar istenilen ölçüde ekleyiniz.
  4. Ve bu formda salça ve nohut yeterlice birbiriyle birleşinceye kadar kavrulur.
  5. Daha sonra salata materyalleri epey minik ve ince doğranarak bol gereçli bol limonlu ve hafif sirkeli bir salata yapılır.
  6. Lavaş ekmeğin içerisine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı (ne kadar dilek ederseniz ) nohutlu karışım ve bir o kadarda salata eklenir.
  7. Üzerinden yeniden hafif bir limon suyu geçilip sarılır. Başladınız mı kendinizi duramayacağınız bu lezzetle.

Afiyet olsun …
Sevgilerimle ☺ ☺