Garnitürlü Patates Çanağı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 büyük uzunluk patates
  • 1 su bardağı garnitür
  • Salatalık turşusu
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Garnitürlü Patates Çanağı Tanımı Yapılışı

Kabuklarını soyduğumuz patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Biraz ılıklaşınca içine tuz, doğranmış maydanoz ve dereotunu koyuyoruz. Sonra istenilen büyüklükte alıp ortalarını açarak çanak formu veriyoruz. Yoğurdun içine damak tadınıza nazaran sarımsak ekliyoruz. Garnütürü ve doğranmış salatalık turşusunu ekleyip çanaklara dolduruyoruz. üstüne tavada az salçalı sos yapıp birer tatlı kaşığı döküyoruz. Afiyet olsun.