Galeta Unlu Patlıcan Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patlıcan
  • 6 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 bağ taze soğan
  • 2 bardak galeta unu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz (göz kararı)

Galeta Unlu Patlıcan Sarması Tanımı Yapılışı

Tanımımı Nurselin mutfağından aldım denedim ve çok beğendim, umarım sizde beğenirsiniz.
Kırmızı biberler közlenip kabukları soyulup küp küp doğranıp süzme yoğurdun içine atılıp harmanlanır. Patlıcanlar alacalı formda soyulur, uzunluğundan kesilerek ince dilimler çıkarılır. Birinci evvel tuzlanır, sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bandırılıp kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patlıcan dilimlerinin uç kısmına yapmış olduğumuz yoğurtlu közlenmiş biberli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyularak sarılır. Sıcak suya bırakılır yumuşatılan taze soğan sapları ile bağlanır. Afiyet olsun.