Galeta Unlu Kaşarlı Patates Topları Tanımı İçin Gereçler

  • 10 tane patates
  • Kaşar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber
  • Galeta unu
  • Kaşar

Galeta Unlu Kaşarlı Patates Topları Tanımı Yapılışı

Patatesleri haşlıyoruz. Sonrasında haşladığımız patatesleri soyup kabın içine koyuyoruz ,içine sıvı yağ ,tuz ,karabiber koyup yoğuruyoruz. Elimizde yuvarlayıp içine küp küp doğranmış kaşar koyup, tekrardan yuvarlayıp, galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz. Geri kalanları bu biçimde yapıp tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında 15 -20 dk pişirip servis yapabilirsiniz. Bu ölçüden yaptım 20 top çıktı. Konuk sayısına nazaran patates sayısını arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.