Fırında Peynirli Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet patlıcan
  • Beyaz peynir
  • Tulum peyniri
  • Tuz
  • Pul biber
  • Domates

Fırında Peynirli Patlıcan Tanımı Yapılışı

Çok pratik, çok değişik ve inanılmaz lezzetli bir tanım katiyetle denemelisiniz ???? Ben 3 kişilik yaptığım için 3 adet kullandım siz kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle 3 tane patlıcanı fırınınızın ızgara modunda közleyin (Izgara seçeneği yoksa 180-200°C de işinizi görecektir). Patlıcanlar közlenice soğuması için fırından çıkarıp kabuğunu soyuyorsunuz. Patlıcanın içi için biraz beyaz peynir biraz tulum peynirini karıştırıp düzgünce ezin ve üzerine isteğinize nazaran pul biber dökün. Patlıcanımızın içi hazır. Tıpkı karnı yarık yapar üzere soyduğunuz patlıcanların içini açıp hazırladığımız peynirleri koyun. İsterseniz içine birazda kaşar rendeleyebilirsiniz fakat rendelemezsenizde çok lezzetli olabiliyor ???? Kabuğunu soyduğunuz domatesinizi küp küp doğrayın ve patlıcanların üzerine paylaştırın. Zaten peynirler tuzlu olduğu için domateslerin üzerine yavaşça tuz serpseniz kâfi olacaktır. Hazırladığımız patlıcanlarımızı fırın kabımıza yerleştirip domatesler pişene kadar 180°C lik fırınımıza gönderiyoruz.

Şimdiden afiyet olsun ????