Fırında Patates Ve Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • Küçük patateslerden 5 6 tane
  • Küçük 2 tane soğan
  • 4 tane yeşil biber
  • Tavuk göğsü yada kanat ben göğüsle yaptım
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Tereyağ
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1. 5 yemek kaşığı salça

Fırında Patates Ve Tavuk Tanımı Yapılışı

Patatesleri soğanları halka halka doğrayıp biberleri de ince uzun doğruyoruz .Tavuk göğsünü de ceviz büyüklüğünde doğrayıp baharatları atıp harmanlıyoruz tepsiye döküyoruz .Sıcak suyla salçayı ezip üstüne döküyoruz .İnce formda 4 5 yemek kaşığı tereyağı alıp üstüne koyuyoruz sıvı yağı da atıp 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.