Fırında Kumpir Tanımı İçin Materyaller

  • 6 patates
  • 2 -3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase kaşar rendesi
  • 1 küçük kase garnitür
  • 5 -6 adet kornişon turşu
  • 1 kase katı yoğurt (süzme yoğurt kullandım )
  • Mayonez, ketçap, tuz, karabiber

Fırında Kumpir Tanımı Yapılışı

Büyük patateslerden seçip bunları güzelce yıkayıp, folyoya sarıyoruz. Fırın tepsisine koyup 200 derecede 2 saat pişiriyoruz. Garnitürü güzelce yıkayıp süzgece alıyoruz. İçine kornişonları doğruyoruz. İsteğe nazaran içine mısır, sosis ya da salamı küçük küçük doğrayıp yoğurtla karıştırıp isterseniz mayonez de ekleyebilirsiniz. Salatamız hazır tuzunu ayarlıyoruz.

Patatesi fırından çıkarıp uzunlamasına kesip yemek bıçağıyla çeyrek yağ koyup, tuz, karabiber biraz da kaşar rendesi koyup yemek bıçağıyla patatesin kabuğu kalacak biçimde patatesin her yerine (elimizi yakmadan ) yediriyoruz. Ortasını biraz aralayıp Yoğurtlu salatadan koyuyoruz. üstüne maydanoz, ketçap, mayonez, vs. İle istediğimiz biçimde süslenir. Benim garnitür materyalim 4 patatese yetti. Başkalarına koymadım. Sevmiyor küçükler. Siz ona nazaran ayarlayınız. çok hoş. Afiyet olsun.