Fırında Kremalı Patates Tanımı İçin Materyaller

  • Patates (miktari isteğe bagli)
  • 1 kutu ciğ krema
  • 200-250 gr civarında kaşar peyniri
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber

Fırında Kremalı Patates Tanımı Yapılışı

Patatesler soyulduktan sonra. İnce ve küçük olarak D halinde doğranır. Dilimlerin küçük olması tadın daha düzgün geçmesini sağlar. Pişirilecek fırın kabına borcam olur, tepsi olur patatesler alınır.
Çiğ krema, dövülmüş sarımsak tuz ve karabiberle karıştırılır. (sarımsağı pratik olarak kullanmak isterseniz, 1kg kadar sarımsağın kabuklarını ayıklayıp rondodan tuz ile birlikte püre haline gelene kadar çekin. Sonra kavanoza ya da kaplara koyarak buzlukta saklayın. Hem tadı birebir kalıyor. Hemde her keresinde uğraşmadan kullanabilirsiniz) ve krema patatese dökülüp karışıtırılır
180-190 derecelik fırına sürülür.
Bu sırada kasar peyniri rendelenerek hazırlanır.
Pişmek üzere olan patateslerin üzerine fırından çıkmaya yakın kaşarlar serpilip üstü kızarıncaya kadar bekletilir.
Sonra sıcak servis yapilir.

Not: etlerin, köftelerin yanına ya da orta öğünde kahvaltının ve çayın yanına tercih edilebilir.
Afiyet olsun :))