Fırında Kekikli Taze Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 7 adet orta uzunluk taze patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kekik ( taze kekikte kullanılabilir. )
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( damak tadınıza nazaran artırabilirsiniz )

Fırında Kekikli Taze Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri kabuklarıyla pişireceğimiz için güzelce yıkıyoruz. Sonra yelpaze halinde kesiyoruz. Motamot dilimler üzere lakin tabanını tam kesmeden. Fotoğraflardan daha net anlaşılır. Daha sonra bir kapta tereyağı ve baharatları harmanlayıp patateslere elimizle sürüyoruz. Ortalarına da girmesini sağlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside evvelden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. 40 dakikadan sonra denetim etmeye başlayalım. Fırından fırına pişme mühleti değişebilir. Piştikten sonra sıcak yahut ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)