Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tanımı Yapılışı

Patatesleri haşlıyoruz. Piştikten sonra suyunu süzgeçte süzüyoruz. çatal yardımıyla yahut brenderla uygunca eziyoruz. Sürecimiz bittikten sonra tereyağını ve tuzu ekliyoruz. Sütünü de ekliyoruz buradaki ayrıntı şayet püremizi katı istiyorsak süt ayarımız kâfi şayet daha sıvı istiyorsak göz kararı biraz daha süt ek edilebilir. En son üstüne kaşar peynir rendesi yapıyoruz ve 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.