Fırında Kaşarlı Brokoli Nasıl Yapılır?

Kaşarın belki de en çok yakıştığı sebze brokoli. Hem sağlıklı ve lezzetli olsun, hem de yapımı kolay olsun diyorsanız fırında kaşarlı brokoli tarifi sizin için çok uygun. Garnitür ya da ara sıcak olarak kullanabileceğiniz bu tarif iyi bir diyet öğünü de olabilir. Şimdiden afiyet olsun!

Fırında Kaşarlı

Kaşarlı Brokoli Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram brokoli
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Fırında Kaşarlı Brokolinin Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayıp tercihen zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurunuz. Brokolileri ufak parçalara ayırınız. Brokolileri de kavurduktan sonra biraz su ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte yumuşak kıvama gelmelerini sağlayınız. Tuzunu ve diğer baharatları ekledikten sonra fırın tepsisine alabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşarları serpiniz ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırında pişiriniz. Kaşarlar eridikten sonra donmalarına izin vermeden sıcakken servis ediniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Brokolileri çok büyük parçalar halinde bırakırsanız içleri çok diri kalabilir. O sebeple brokoliyi saplarından ayırıp çiçek kısımlarını da ortadan ikiye bölerek pişirmelisiniz.

Brokolileri kısık ateşte çok uzun süre pişirirsek de, çok fazla pörsümelerine ve vitaminlerini kaybetmelerine sebep olabiliriz. 1,5 çay bardağı su ilave edip suyunu kısık ateşte çekmesini sağlamak yeterlidir.

Granit bir fırın tepsisi kullanmanız, fırında ısının tepsi içerisinde eşit olarak yayılmasını sağlar ve brokoliler eşit derecede pişer.

Fırında Kaşarlı Beşamel Soslu Brokoli
Fırında Kaşarlı Beşamel Soslu Brokoli

Fırında Kaşarlı Brokoli Tarifi İçin Öneriler

Biraz daha kalorili olsun ama lezzetine lezzet katmak istiyorum derseniz, tarifi beşamel sos ile zenginleştirebilirsiniz. Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağını tavada erittikten sonra 2 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavurunuz. 2 su bardağı süt ekleyip topaklanmasını engellemek için karışım kıvam alıncaya kadar karıştırınız. Brokolileri fırın tepsisine aldıktan sonra, üzerine beşamel sosu ekleyip karıştırınız. Kaşar rendelerini bu karışım üzerine ekleyerek fırına veriniz.

Beşamel sos yerine yalnızca süt ve çırpılmış yumurta da kullanabilirsiniz. 2 su bardağı sütün içerisine 2 adet yumurta sarısını çırparak ekleyiniz ve borcama alınmış brokolilerin üzerine dökünüz. Fırında kısık ateşte 30 dakika pişirirseniz, eriyen kaşarlar ile birlikte kremamsı bir hal alacaktır. Un ve tereyağı kullanmak istemeyenler için daha hafif bir alternatif olabilir. Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*