Fırında Kabak Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kabak
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi ( beyaz peynir de olabilir)
  • Maydanoz yada dere otu
  • Nane, karabiber, pul biber tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Susam

Fırında Kabak Tanımı Yapılışı

Zerzevatları rendeliyoruz ve sularını sıkıyoruz. Yumurta süt ve sıvı yağı çırpıyoruz. Un hariç bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Unu azar azar dökerek karıştıralım. Ne çok katı ne de çok cıvık bir kıvamda olacak. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Karışımı döküp susam serpebilirsiniz. Evvelce ısıtılmış 160 derece pişiriyoruz. Piştiğini çatal batırarak denetim edebilirsiniz. Ben kaşarı içine kattım isterseniz çıkarmadan 10 dk evvel üzerine döküp erimesini sağlayabilirsiniz.