Fırında Kabak Mücver (Tek Porsiyonluk) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı un
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 soğan (yada taze soğan)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Kabak Mücver (Tek Porsiyonluk) Tanımı Yapılışı

Selamun aleykum, bu sıcak yaz günlerinde mücveri yağda kızartmak çok ağır olduğu için fırında yapmanızı öneririm. Sadece yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif lezzetli mücver sevenlere tanımımı paylaşmak istedim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun insaAllah. . .

Kabak ve soğan rendelenir. Yumurta, tuz, baharatları koyup karıştıralım.
Yeşillikleri ince kıyılmış halde gerece koyalım.
Sıvı yağ ve karbonatı ekleyip unu koyalım, güzelce karıştıralım.
Muffin kalıbına 1’er kaşık doluca koyalım.
Alt üst kızarana kadar 160 derece fırında pişirelim.

Not
İsteğe bağlı pişmeye yakın kaşar rendesi koyup kaşarlar eriyince fırından alalım.

Ben mücveri sarımsaklı yoğurt ile yemeyi tercih ediyorum çok daha lezzetli oluyor.
Üzerine birer kaşık yoğurt ile servis yapın
Afiyetle insaAllah. .