Fırında Dilimli Patates Tanımı İçin Gereçler

  • Patates (yassı biçimli olursa daha güzel olur)
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Kekik
  • Tuz

Fırında Dilimli Patates Tanımı Yapılışı

Patatesin kabuğu sünger yardımıyla düzgünce temizlenir inceltilir. Altı kopmayacak halde ince ince dilimlenir(fotoğrafta görüldüğü gibi).
Güzelce yıkayıp ortasındaki nişasta temizlenir ve tuzlanır. Akabinde üzerine kekik serpilir, dilimlerin ortalarına küçük kaşar peyniri dilimleri dizilir ve fırına verilir. 180 derecede patates pişene kadar fırınlanır. Patates piştikten sonra üzerine küçük modüller halinde tereyağı modülleri bırakılır ve 2 dk daha fırında tutulup servis yapılır.

Afiyet olsun:)