Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller

  • Patates (isteğe bağlğ olarak orta uzunluk 5-6 adet)
  • 8-1 0 diş kabuklu sarımsak
  • kekik
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber

Fırında Çıtır Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri soyup ince ve küçük doğrayın. Fırın tepsisine sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber (isteğe nazaran diğer baharatlar da konulabilir) koyup evvelce ısıtılmış fırında 170-180 derecede kızarıncaya kadar tutun.
Daha hoş aroma vermesi için 8-10 diş kabuklu sarımsağı da öylece atın. Çıkınca içleri yumuşacık olacak ve çok hoş bir koku yayacaktır.
Bunu kahvaltı üzere çayın yanına ya da yemeklerin yanına patates kızartması ya da patates püresi yerine bununla da sunum yapabilirsiniz.