Fırında Biber Közleme Tanımı İçin Gereçler

  • Yeşil köy biberi ya da çarliston (köy biberini öneririm lezzet açısından)
  • 1 ölçü tuz

Fırında Biber Közleme Tanımı Yapılışı

  1. Dileğimiz kadar biberi yıkayıp peçeteyle kuruluyoruz.
  2. Akabinde tepsiye rastgele dizip evvelce ısıtılmış 200 derecedeki fırına veriyoruz. Yarım saat pişiriyoruz.
  3. Çıkardıktan sonra hafif tuzluyoruz.
  4. Yağ koymuyorum. Kendi kendine pişiyorlar.
  5. Kahvaltıda, sahurda ya da orta öğünlerde hatta akşam yemeklerinde ek olarak bile tercih edilebilir. İsteyen 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı fırçayla üzerilerine sürerek de yapabilir. O denli de denedim lakin rastgele bir lezzet farkı yoktu :) Afiyet olsun :)