Fırında Bebek Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 8-10 adet bebek patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Fırında Bebek Patates Tanımı Yapılışı

Evvel fırını fanlı kısımda çalıştırmak üzere 200 derecede evvelce ısıtın. Bebek patatesleri kabuklarını soymadan yassı formda ikiye bölün. Fırına vereceğiniz tepsinin tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyun. İkiye kestiğiniz patateslerin iç tarafları tepsinin tabanında olacak biçimde dizin. Üstüne tuz serpin ve evvelden ısıttığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Patateslerin kabukları buruş buruş olduğunda patatesler istenilen kıvamda pişmiş demektir. Üst kısım çıtır çıtır, içi de hafif yumuşak olacaktır. Rastgele bir ana yemek yanında tadından yenmez :) Afiyet bal şeker olsun !